Overige video's

Komkommersoep met zalm en avocado

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 2 g

Bereiden

  1. Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de avocado, wip het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukken.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en sjalot. Voeg de tomaat en tweederde van de komkommerblokjes, de avocado, het citroensap, de bouillon, yoghurt en een snufje cayennepeper toe en verwarm zonder te koken.
  3. Pureer de soep in een blender of keukenmachine. Snijd de helft van de zalm in smalle reepjes en snijd de rest van de zalm in brede repen.
  4. Je kunt deze soep zowel warm als koud serveren. Zet voor koude soep afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast. Serveer de soep in glaasjes.
  5. Verdeel de rest van de komkommer, de smalle zalmreepjes en 1 eetlepel dille erover. Wikkel de brede zalmrepen om de soepstengels en bestrooi met de rest van de dille. Serveer bij de soep.

Bereidingstip

Voeg in in dit recept plaats van de tomaat 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes, toe.

Vervang bij een koude komkommersoep de avocado door 1 groene appel, in stukjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.