Overige video's

Komkommersoep met gerookte kip en meloen

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Galiameloen (15)

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de komkommer toe en bak deze 3 minuten mee. .
  2. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Voeg 1 eetlepel basilicum toe.
  3. Pureer de soep en laat deze minimaal 2 uur afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren).
  4. Roer de room en de rest van het basilicum, met zout en peper door de soep en schep de kip en meloen erdoor.

Bereidingstip

Je kunt ook met een meloensteker bolletjes van de meloen snijden.

Variatie

Vervang kip door gerookte zalm of rauwe ham.

Wijnadvies

Als je per se een flesje bij de soep wilt openmaken, neem dan Bellevue Rougier Blanc of Pinot Blanc van Arthur Metz.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Galiameloen (15)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.