Overige video's

Komkommersoep met gerookte kip en dille

2 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 1,8 g

Voorbereiden

Pureer de komkommer met de sjalotjes, yoghurt, bouillon, mosterd, limoensap en 1 eetlepel dille in een blender of met een staafmixer tot een soep. Breng op smaak met zout en peper. Zet de soep afgedekt in de koelkast, dit kan ook een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Verdeel de koude soep over kommen of glazen en verdeel de kipreepjes erover. Bestrooi met de rest van de dille.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de dille door bieslook of bosui.

Gebruik geraspte mierikswortel in plaats van mosterd.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.