Overige video's

Komkommer met makreelmousse

4 gemiddeld hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226)

Voorbereiden

Maal de makreel, sjalot, helft van de peterselie en het citroensap in een keukenmachine tot een fijn mengsel. Klop het eiwit met een snuf zout stijf in een brandschone kom. Roer de crème fraîche door het makreelmengsel en breng op smaak met zout en peper. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor en laat de mousse 1 uur opstijven in de koelkast.

Bereiden

  1. Snijd met een dunschiller in de lengte een aantal repen van de komkommerschil af, zodat er een streepmotief ontstaat. Snijd plakken van circa 1 cm dik van de komkommer.
  2. Schep met een lepeltje wat van de zaadlijsten uit elke komkommerplak. Schep de makreelmousse in een spuitzak en spuit de mousse in de komkommerbakjes. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Wijnadvies

Heerlijk in combinatie met een glas Sea Me Bush Vine Chenin Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.