Overige video's

Komkommer-kokoscurry

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Kook de rijst. Halveer intussen de komkommers in de lengte.
  2. Verwijder de zaadlijsten met een scherpe theelepel en snijd de komkommer in halve plakken van 1 cm dik.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta, rode peper en knoflook 2-3 minuten. Voeg het limoensap en de komkommerplakjes toe en roerbak 2-3 minuten.
  4. Giet de kokosmelk erbij en stoof nog 3-4 minuten. Bestrooi de curry met de limoenrasp en koriander. Serveer met de rijst.

Bereidingstip

Vervang de currypasta en rode peper door geraspte gemberwortel, chilipepervlokken en een scheutje sesamolie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.