Overige video's

Komkommer-dillesoep met forel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
15 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Aardappel (121)

Bereiden

  1. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de komkommer- en aardappelblokjes en de bloem toe en bak 1-2 minuten mee.
  2. Giet de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.
  3. Pureer met het citroensap, de melk en de helft van de dille. Schep de crème fraîche erdoor en zet de soep in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  4. Verdeel de forel over kommen of borden.
  5. Roer de bosui door de soep, giet de soep over de forel en bestrooi met de rest van de dille.

Variatie

Vervang de forel door reepjes gerookte zalm of Hollandse garnalen. Ook lekker met kappertjes of reepjes gedroogde tomaat.

Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
15 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Aardappel (121)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.