Overige video's

Kokosrijstballetjes met limoensaus
Kokosrijstballetjes met limoensaus
(0)

Kokosrijstballetjes met limoensaus

Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
11 g

Bereiden

  1. Kook de rijst met het water, de kokosmelk en een snufje zout al roerend op een lage stand in circa 20 minuten gaar.
  2. Stort de rijst op een platte schaal en laat buiten de koelkast helemaal afkoelen.
  3. Verwarm intussen het limoensap met de suiker tot deze is opgelost en laat in een paar minuten inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  4. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudgeel en schep op een bord.
  5. Rol met een vochtige koele hand kleine balletjes van de rijst en rol ze door de kokos.
  6. Leg 3 balletjes per persoon in een schaaltje en druppel er wat limoensiroop langs.

Wijnadvies

De spicy Thai lest graag zijn dorst met frisse, niet al te droge wijnen. Een klein, zacht, mild zoetje mag best. Als de dorst groot is, mag er dan ook een fles van formaat op tafel komen. Bijvoorbeeld zo'n liter huiswijn wit of rosé halfzoet. Maar ook de Lizard Riesling laat zich smaken. En de Australiërs drinken bij ‘hun' Thai graag hun eigen Harold's Hill of Hardy's Stamp of Australia Chardonnay-Sémillon. Rooddrinkers komen overigens ook aan hun trekken. Als zij tenminste van wijnen met flink veel fruit houden. Zij nemen dan Beaujolais Villages of Villa Mondi Bardolino. Wel licht koelen, maar dat is natuurlijk sowieso geen overbodige luxe bij dat ‘hete' eten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.