Overige video's

Kokosrijst met limoen en garnalen

Dit gerecht met kokosrijst met limoen, sperziebonen en garnalen is supersnel klaar! Door de frisse smaak van de limoen en de kokosmelk is het een fijne variatie op andere rijstgerechten. Een makkelijk en snel recept!
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 2 g
Print

Bereiden

  1. Breng 75 ml kokosmelk met 150 ml water aan de kook. Voeg de rijst en sperziebonen toe en kook in circa 10 minuten gaar.
  2. Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en garnalen circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de overige kokosmelk, limoenrasp, -sap en de koriander toe en warm kort door.
  3. Schep de garnalen op de kokosrijst.

Bereidingstip

Mix kokosmelk die je over hebt door een fruitige smoothie met banaan.

Wist je dat je verse groene kruiden zoals koriander kunt invriezen? Meng met olie en vul een ijsblokjesvorm ermee of blancheer de kruiden en vries ze in zijn geheel in.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.