Overige video's

Kokosrijst met bitterkoekjes en abrikozen

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
14 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Wel de abrikozen in warm water. Verwarm de melk met de kokos­melk en kook hierin de dessertrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de suiker erdoor. Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze door de rijst.
  2. Verdeel de bitterkoekjeskruimels over de glazen. Schep daarop de rijst met abrikozen en strijk glad.
  3. Verwarm de abrikozenjam met het sinaas­appelsap en verdeel dit over de rijst. Zet de desserts circa 1 uur in de koelkast.

Bereidingstip

Wel de abrikozen in sinaas­appellikeur.

Vervang de abrikozenjam in dit recept door sinaasappelmarmelade.

Wijnadvies

Extra lekker in combinatie met een fruitige dessertwijn zoals Castillo de las Almenas Moscatel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
14 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.