Overige video's

Kokosijs met banaankaramel

4 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
15 g
Hoofdingrediënten Banaan (102) Kokosrasp (81)

Bereiden

  1. Laat het ijs een halfuur in de koelkast staan tot het wat zachter is.
  2. Roer de kokosmelk gelijkmatig door het ijs en zet het in de vriezer. Laat het ijs minimaal 2 uur vriezen.
  3. Verwarm de suiker met de boter tot de suiker gaat karameliseren en goudbruin kleurt.
  4. Snijd de bananen in dikke schuine plakken en leg ze voorzichtig in de karamel. Pas op voor spatten, de karamel is gloeiend heet!
  5. Zet de warmtebron uit en schud zachtjes met de pan zodat de karamel zich over de bananen verdeelt.
  6. Schep het ijs in kommetjes en leg er plakjes warme karamelbanaan bij. Bestrooi met geroosterde kokos.

Wijnadvies

Lekker zoet met lekker zoet; Venetio Asti Spumante bijvoorbeeld. Voor het absoluut zoetste einde valt de keuze op Castillo de Las Almenas Moscatel of San Lucar Cream Sherry.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
15 g
Hoofdingrediënten Banaan (102) Kokosrasp (81)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.