Overige video's

Kokos-limoengras semifreddo

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
21 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje op een lage stand. Voeg de stengels sereh toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Roer de suiker erdoor, neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
  2. Verwijder de sereh en giet het kokosmengsel in een keukenmachine. Voeg de mascarpone, 3/4 van de gemalen kokos, limoenrasp en -sap toe. Mix 3 minuten.
  3. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en laat wat folie over de rand hangen. Schenk het mengsel in de cakevorm en dek af met folie. Laat circa 4 uur opstijven in de diepvries.
  4. Schep bollen van de semifreddo en bestrooi met de overige kokos en wat limoenrasp. Serveer direct.

Bereidingstip

Vervang de sereh in dit recept eventueel door stukken schoongeboende citroen- of limoenschil en laat deze meetrekken in de kokosmelk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
21 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.