Overige video's

Köfte met yoghurt-muntsaus

2 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
12 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (145)

Bereiden

  1. Meng het gehakt met de ui, knoflook, witbroodkruim en de specerijen. Vorm er frikadellen van circa 6 cm lang en 3 cm dik van. Meng de ingrediënten voor de saus.
  2. Verhit de olijfolie en bak de köfte in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  3. Serveer de köfte met de saus, een groene salade of tomaten-komkommersalade en Turks brood.

Variatie

Serveer er een warme tomatensaus bij van 1 blik tomaten op sap (400 gram), 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels citroensap, 1 gesnipperde ui en gemalen zwarte peper.

Wijnadvies

De kruidige runder köfte vraagt om een volle rode wijn, de yoghurt-muntsaus om een frisse witte. Kies voor een gulden middenweg: een volle maar frisse Zuid-Afrikaanse rosé van de pinotage druif.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
12 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (145)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.