Overige video's

Kofta in tomatensaus

4 gemiddeld hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten Half-om-half gehakt (82)

Bereiden

  1. Kneed het gehakt met de ui, munt, knoflook, kaneel, komijn, paneermeel en ei. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel het gehaktmengsel in kleine porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  3. Giet de gezeefde tomaten erbij en verwarm afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Bestrooi de kofta met de peterselie.

Bereidingstip

Serveer deze kofta als hoofdgerecht met rijst en een frisse salade.

Wijnadvies

Een goed recept voor Chianti van Sensi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten Half-om-half gehakt (82)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.