Overige video's

Koffie-tiramisu

Hoe maak je de klassieke koffie-tiramisu? Je vindt het recept voor de perfecte, snelle tiramisu hier. Niet voor niets is dit het ultieme Italiaanse verwentoetje. Hier wordt iedereen aan tafel blij van.
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
27 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Print

Bereiden

  1. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  2. Meng het koffiepoeder met de basterdsuiker en 1 eetlepel water in een kom. Giet de slagroom erbij en klop met een elektrische mixer tot een lobbige room.
  3. Klop de mascarpone goed los in een andere kom en spatel de mokkaslagroom erdoor. Giet de likeur in een diep bord en wentel de lange vingers erin. Zet de koekjes rechtop tegen de rand van het glas.
  4. Schep de helft van de mascarponeroom tussen de lange vingers in het glas. Verdeel de helft van de hazelnoten en wat geraspte chocolade erover. Vervolg met de rest van de mascarpone en verdeel de rest van de hazelnoten en chocolade erover. Serveer direct of laat een paar uur opstijven in de koelkast.

Bereidingstip

Liever geen likeur? Doop dan de lange vingers in sterke koffie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
27 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.