Overige video's

Koffie-chocolade-ijstaart
Koffie-chocolade-ijstaart
(8)

Koffie-chocolade-ijstaart

Koffie, chocolade en ijs. Wat wil je nog meer? Plakje voor plakje blijf je genieten van deze ijstaart.
Categorie desserts
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
30 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Smelt de chocolade au bain-marie tot bijna alle klontjes weg zijn. Neem de kom van de pan en klop verder tot de chocolade helemaal glad is. Los het koffiepoeder op in 1 eetlepel warm water.
  2. Klop de gecondenseerde melk, slagroom en mascarpone samen tot een lobbig mengsel. Schenk de helft van dit mengsel in een andere kom. Voeg de opgeloste koffie toe aan de rest van het roommengsel en klop goed erdoor.
  3. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en laat folie over de rand hangen. Verdeel een laagje witte room over de bodem. Druppel een paar eetlepels chocolade erover en vervolg weer met een laagje koffieroom. Druppel hier weer een paar eetlepels chocolade over en vervolg met de rest van de laagjes. Herhaal en eindig met een laagje room. Vouw het folie eroverheen en laat in 1 nacht of minimaal 8 uur stevig worden in de diepvries. Stort de ijstaart op een schaal, bestuif naar wens licht met cacao en snijd in plakken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
30 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.