Overige video's

Koektaartje met speculaas-ijs
Koektaartje met speculaas-ijs
(3)

Koektaartje met speculaas-ijs

Een heerlijk toetje voor kinderen (en volwassenen!) met ijs, kletskoppen, chocolade en speculaas dat de kinderen zelf mogen versieren. Als dit geen succes wordt, weten wij het ook niet meer.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Haal het ijs uit de diepvries en laat het een beetje zachter worden. Breek de speculaasjes in kleine stukjes. Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Schep de speculaas en de gehakte chocolade door het ijs en zet terug in de diepvries. Dit kun je ook een dag van tevoren al doen.
  2. Verwarm een laag water in een pannetje. Breek de witte chocolade in kleine stukken. Doe ze in een kom die past op de pan met water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zo al roerend smelten. Dit heet au bain-marie.
  3. Zet een bakje heet water klaar. Leg op 4 borden in het midden een kletskopkoekje. Neem het ijs uit de diepvries. Maak de ijsbolschep warm in het hete water. Schep een grote bol van het ijs en leg deze op de kletskop. Leg daarop weer een koekje.
  4. Haal een vork door de gesmolten witte chocolade en druppel chocolade over de bovenkant van de koekjes. Bestrooi met smarties.

Bereidingstip

Dit toetje kun je ook maken met wafeltjes in plaats van kletskoppen.

Vervang de speculaasjes in dit recept door verkruimelde kruidnoten.

Smelt de chocolade 2-3 minuten onafgedekt in de magnetron (400 watt)

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.