Overige video's

Knoopkoekjes

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g
Print

Bereiden

  1. Doe de boter in een kom en klop 3 minuten met de mixer.
  2. Voeg de witte basterdsuiker beetje bij beetje toe tot er een luchtige crème ontstaat.
  3. Voeg de gezeefde bloem en een mespuntje zout toe en meng door elkaar.
  4. Voeg de vanillesuiker en fijngesneden stemgember toe en meng alles goed.
  5. Rol het deeg dun uit op een ingevette bakplaat. Dek het af met vershoudfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
  6. Steek rondjes uit het deeg. Prik in het midden van elk rondje 4 gaatjes als bij een knoop. Houd er rekening mee dat het deeg nog uitzet.
  7. Versier samen met de kinderen de knoopjes met streepjes, rondjes en gaatjes. Bak ze 20 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn.

Bereidingstip

Rijg de koekjes eens met een mooi touwtje of lintje op een stukje stof.

Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.