Overige video's

Knolselderijstamppot met spekjesjus

Zin in stamppot? Ga dan eens voor deze knolselderijstamppot met spekjesjus. Smaakvol, verrassend zacht en met een heerlijke bite door de spekjes. Een aanrader voor de regenachtige dagen!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Vezels 8 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Meng de blokjes knolselderij en aardappel in een pan en giet zoveel water erop dat ze net onder staan. Voeg een schepje zout en het laurierblaadje toe en kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Verhit intussen de olie en bak hierin de spekblokjes uit op een lage stand. Voeg de sjalot en tijm toe en fruit circa 4 minuten mee. Voeg een paar eetlepels water of witte wijn toe en stoof in een paar minuten tot een jus.
  3. Giet de aardappels en knolselderij af en laat goed uitlekken. Verwijder de laurier en voeg de boter toe. Stamp tot een grove stamppot en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer op het bord met een lepel spekjesjus.

Bereidingstip

Minder zin in snijwerk? Neem dan 500 gram panklare knolselderij voor dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Vezels 8 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.