Overige video's

Knolselderijsoep met sinaasappel

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
9 g
Print

Bereiden

  1. Schil de knolselderij. Snijd er een plak van 1 cm af en verdeel deze in smalle reepjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de selderijreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en leg op keukenpapier.
  3. Boen 1 sinaasappel schoon en snijd de schil in smalle reepjes. Bak de reepjes circa 1 minuut in het bakvet van de knolselderij en leg ze bij de selderijreepjes.
  4. Snijd de rest van de knolselderij in blokjes.
  5. Voeg de overige olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui, knoflook en korianderpoeder 2-3 minuten.
  6. Voeg de knolselderijblokjes en bouillon toe en kook zachtjes 10-12 minuten.
  7. Schil 2 sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Houd apart.
  8. Pers de laatste 2 sinaasappels uit en giet het sap bij de soep.
  9. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  10. Roer de basilicum en kookroom erdoor.
  11. Garneer de soep met de sinaasappelpartjes, selderij- en sinaasappelreepjes.

Bereidingstip

Vervang de knolselderij door pastinaak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Prissie 20-03-2016
Verrassend lekkere frisse soep. Geeft een zomers tintje. Zeker het proberen waard! :-)