
Knolselderijsoep met hazelnoten-saliecrunch
Waardering:
Waardeer:
Knolselderijsoep met hazelnoten-saliecrunch
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

De lekkerste stamppotten
Meer stamppotten
Van klassiek tot bijzonder
Bereiden
- Smelt de boter in een ruime soeppan. Voeg de knoflook en knolselderij toe en bak 10 minuten. Voeg de bouillon en laurier toe en laat 25 minuten pruttelen, totdat de knolselderij zacht is.
- Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blaadjes salie knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de hazelnoten goudbruin in het bakvet. Schep de hazelnoten, olie en salie in een kom en roer het zeezout erdoor.
- Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en roer de crème fraîche en een snufje nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen en garneer met de hazelnoten-saliecrunch en wat van de salie-olie.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 495 kcal |
Koolhydraten | 9 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
46 g 20 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 4,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2019
Reviews
Ans
17-12-2022
Echt een toppertje! Makkelijk te maken; heerlijk van smaak en een restaurantwaardig uiterlijk.
Ans
15-11-2021
Fantastisch recept. Altijd een hit bij etentjes. Ik gebruik iets minder room, dan nog is hij heerlijk.
Cora
17-12-2019
Heerlijke zachte soep met veel smaak. Makkelijk te maken en ziet er mooi uit. Als olie heb ik truffelolie gebruikt
Ans
17-12-2022
Echt een toppertje! Makkelijk te maken; heerlijk van smaak en een restaurantwaardig uiterlijk.
Lees meer
Ans
15-11-2021
Fantastisch recept. Altijd een hit bij etentjes. Ik gebruik iets minder room, dan nog is hij heerlijk.
Lees meer
Cora
17-12-2019
Heerlijke zachte soep met veel smaak. Makkelijk te maken en ziet er mooi uit. Als olie heb ik truffelolie gebruikt
Lees meer
Soortgelijke recepten

De lekkerste stamppotten
Meer stamppotten
Van klassiek tot bijzonder
- 50 gram boter
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 500 gram knolselderij (geschild, in blokjes)
- 1.75 liter kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 handje salie (grof gesneden)
- 50 gram hazelnoten (fijngehakt)
- 1 theelepel zeezout
- 200 milliliter crème fraîche
- nootmuskaat
Bereiden
- Smelt de boter in een ruime soeppan. Voeg de knoflook en knolselderij toe en bak 10 minuten. Voeg de bouillon en laurier toe en laat 25 minuten pruttelen, totdat de knolselderij zacht is.
- Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blaadjes salie knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de hazelnoten goudbruin in het bakvet. Schep de hazelnoten, olie en salie in een kom en roer het zeezout erdoor.
- Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en roer de crème fraîche en een snufje nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen en garneer met de hazelnoten-saliecrunch en wat van de salie-olie.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Reviews
Ans
17-12-2022
Echt een toppertje! Makkelijk te maken; heerlijk van smaak en een restaurantwaardig uiterlijk.
Ans
15-11-2021
Fantastisch recept. Altijd een hit bij etentjes. Ik gebruik iets minder room, dan nog is hij heerlijk.
Cora
17-12-2019
Heerlijke zachte soep met veel smaak. Makkelijk te maken en ziet er mooi uit. Als olie heb ik truffelolie gebruikt
Ans
17-12-2022
Echt een toppertje! Makkelijk te maken; heerlijk van smaak en een restaurantwaardig uiterlijk.
Lees meer
Ans
15-11-2021
Fantastisch recept. Altijd een hit bij etentjes. Ik gebruik iets minder room, dan nog is hij heerlijk.
Lees meer
Cora
17-12-2019
Heerlijke zachte soep met veel smaak. Makkelijk te maken en ziet er mooi uit. Als olie heb ik truffelolie gebruikt
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 495 kcal |
Koolhydraten | 9 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
46 g 20 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 4,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2019