Overige video's

Knolselderijsoep met hazelnoten-saliecrunch

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
20 g
Vezels 7 g
Zout 4,9 g
Hoofdingrediënten Knolselderij (84)

Bereiden

  1. Smelt de boter in een ruime soeppan. Voeg de knoflook en knolselderij toe en bak 10 minuten. Voeg de bouillon en laurier toe en laat 25 minuten pruttelen, totdat de knolselderij zacht is.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blaadjes salie knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de hazelnoten goudbruin in het bakvet. Schep de hazelnoten, olie en salie in een kom en roer het zeezout erdoor.
  3. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en roer de crème fraîche en een snufje nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de soep in kommen en garneer met de hazelnoten-saliecrunch en wat van de salie-olie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
20 g
Vezels 7 g
Zout 4,9 g
Hoofdingrediënten Knolselderij (84)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Cora 17-12-2019
Heerlijke zachte soep met veel smaak. Makkelijk te maken en ziet er mooi uit. Als olie heb ik truffelolie gebruikt