Overige video's

Knolselderij-spitskoolschotel met pittig gehakt

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
14 g
Vezels 16 g
Zout 1,7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kook de knolselderij, aardappel en knoflook gaar in water met zout. Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  3. Voeg het gehakt toe en bak op een hoge stand in een paar minuten rul. Voeg de rode peper en tomatensaus toe en laat het gehakt afgedekt nog 5 minuten sudderen.
  4. Giet de aardappel en selderij af en stamp fijn. Breng deze puree flink op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de helft van de gehaktsaus over de ovenschaal en dek af met de helft van de spitskool. Druk de kool goed aan en verdeel hier de helft van de knolselderijpuree over. Bestrooi met de helft van de kaas.
  6. Vervolg met een tweede laag gehakt, kool en puree en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de schotel in circa 15 minuten hoog in de oven.
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
14 g
Vezels 16 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.