(33)

Knolselderij-spitskoolschotel met pittig gehakt
Knolselderij-spitskoolschotel met pittig gehakt
- 1 knolselderij (geschild, in kleine blokjes)
- 250 gram kruimige aardappels (in kleine blokjes)
- 2 teentjes knoflook (gepeld)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 4 eetlepels tomatensaus
- 1 spitskool (in reepjes)
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Benodigdheden
- ovenschaal (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 15 minuten
- 15 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Kook de knolselderij, aardappel en knoflook gaar in water met zout. Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak op een hoge stand in een paar minuten rul. Voeg de rode peper en tomatensaus toe en laat het gehakt afgedekt nog 5 minuten sudderen.
- Giet de aardappel en selderij af en stamp fijn. Breng deze puree flink op smaak met zout en peper.
- Verdeel de helft van de gehaktsaus over de ovenschaal en dek af met de helft van de spitskool. Druk de kool goed aan en verdeel hier de helft van de knolselderijpuree over. Bestrooi met de helft van de kaas.
- Vervolg met een tweede laag gehakt, kool en puree en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de schotel in circa 15 minuten hoog in de oven.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 620 kcal |
Koolhydraten | 30 g |
Eiwit | 44 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 14 g |
Vezels | 16 g |
Zout | 1,7 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2018
Reviews
Thea
20-09-2023
Ik heb een groene peper gebruikt. I.p.v. tomatensaus een blikje tomatenpuree even meegebakken. De spitskool meegebakken in het gehaktmengsel.
Slappe hap
02-02-2023
Weinig smaak, gehakt is niet echt pittig te noemen
Evt sambal erdoor doen om het wel pittig te maken
Knolselderij puree is lekkerder met een stukje vlees dan in zo een schotel!
Evt sambal erdoor doen om het wel pittig te maken
Knolselderij puree is lekkerder met een stukje vlees dan in zo een schotel!
Makkelijk van te voren klaar te maken
21-10-2021
Makkelijke ovenschotel om van te voren klaar te maken, ik zou de volgende keer wel eerst de spitskool voorkoken of roerbakken,
Thea
20-09-2023
Ik heb een groene peper gebruikt. I.p.v. tomatensaus een blikje tomatenpuree even meegebakken. De spitskool meegebakken in het gehaktmengsel.
Lees meer
Slappe hap
02-02-2023
Weinig smaak, gehakt is niet echt pittig te noemen
Evt sambal erdoor doen om het wel pittig te maken
Knolselderij puree is lekkerder met een stukje vlees dan in zo een schotel!
Evt sambal erdoor doen om het wel pittig te maken
Knolselderij puree is lekkerder met een stukje vlees dan in zo een schotel!
Lees meer
Makkelijk van te voren klaar te maken
21-10-2021
Makkelijke ovenschotel om van te voren klaar te maken, ik zou de volgende keer wel eerst de spitskool voorkoken of roerbakken,
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 1 knolselderij (geschild, in kleine blokjes)
- 250 gram kruimige aardappels (in kleine blokjes)
- 2 teentjes knoflook (gepeld)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 4 eetlepels tomatensaus
- 1 spitskool (in reepjes)
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Benodigdheden
- ovenschaal (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 15 minuten
- 15 minuten oventijd
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Kook de knolselderij, aardappel en knoflook gaar in water met zout. Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak op een hoge stand in een paar minuten rul. Voeg de rode peper en tomatensaus toe en laat het gehakt afgedekt nog 5 minuten sudderen.
- Giet de aardappel en selderij af en stamp fijn. Breng deze puree flink op smaak met zout en peper.
- Verdeel de helft van de gehaktsaus over de ovenschaal en dek af met de helft van de spitskool. Druk de kool goed aan en verdeel hier de helft van de knolselderijpuree over. Bestrooi met de helft van de kaas.
- Vervolg met een tweede laag gehakt, kool en puree en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de schotel in circa 15 minuten hoog in de oven.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Thea
20-09-2023
Ik heb een groene peper gebruikt. I.p.v. tomatensaus een blikje tomatenpuree even meegebakken. De spitskool meegebakken in het gehaktmengsel.
Slappe hap
02-02-2023
Weinig smaak, gehakt is niet echt pittig te noemen
Evt sambal erdoor doen om het wel pittig te maken
Knolselderij puree is lekkerder met een stukje vlees dan in zo een schotel!
Evt sambal erdoor doen om het wel pittig te maken
Knolselderij puree is lekkerder met een stukje vlees dan in zo een schotel!
Makkelijk van te voren klaar te maken
21-10-2021
Makkelijke ovenschotel om van te voren klaar te maken, ik zou de volgende keer wel eerst de spitskool voorkoken of roerbakken,
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 620 kcal |
Koolhydraten | 30 g |
Eiwit | 44 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 14 g |
Vezels | 16 g |
Zout | 1,7 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2018