Overige video's

Knolselderij-frittata met brunkal
Knolselderij-frittata met brunkal
(0)

Knolselderij-frittata met brunkal

Op zoek naar een vegetarisch kerstgerecht? Probeer deze frittata eens! Bomvol groente, zoals boerenkool, witte kool, knolselderij en wortel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 1,8 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de kool met het karwijzaad tot de kool geslonken is. Voeg de bouillon, sojasaus en honing toe en laat afgedekt circa 1 uur stoven. Roer af en toe door.
  2. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de knolselderij en wortel in circa 15 minuten beetgaar. Voeg de boerenkool toe en roer kort door. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Voeg de rest van de boter toe en roer tot deze volledig is gesmolten. Voeg de knoflook, tijm en eieren toe en bak op een lage stand tot de randen van de frittata gaar zijn. Zet de pan in de oven en bak circa 7 minuten verder, tot het ei volledig gestold is.
  4. Leg een bord of snijplank op de pan en keer alles in een keer voorzichtig, maar snel om. Serveer met de goudbruine kool erbij en bestrooi met de dille.
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.