Overige video's

Knoflookgratin

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (124)

Voorbereiden

Snijd de teentjes knoflook in plakjes en schaaf de aardappels heel dun. Spoel de aardappels onder koud water en droog ze met een schone theedoek.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Schud de aardappelplakjes om met de tijm, peper en een flinke snuf zout en verdeel een derde van de aardappels over de ovenschaal. Verdeel hier een derde van de knoflook over.
  3. Klop de slagroom, melk en wijn door elkaar en giet de helft hiervan over de aardappels en knoflook.
  4. Vervolg met nog 2 lagen aardappel en knoflook en giet de rest van het roommengsel erover. Schud lichtjes met de schaal zodat de room zich goed verdeelt.
  5. Bak de gratin in de oven in 1 uur gaar. Verhoog dan de oventemperatuur naar 200ºC en bak nog 30 minuten verder tot de gratin goudbruin is.
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (124)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.