Overige video's

Knoflook-appelclafoutis

4 gemiddeld desserts, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Appel (168)

Bereiden

  1. Schep de knoflook met de appelpartjes, citroenrasp, -sap en de rozemarijn door elkaar en verdeel dit over de ovenschaal.
  2. Splits 2 eieren en klop de eiwitten met een snuf zout tot stijve pieken. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  3. Klop de eidooiers met de rest van de eieren in een kom met de basterdsuiker romig. Zeef de bloem en maizena erboven en klop erdoor.
  4. Giet dan al kloppend de melk erbij tot een glad beslag. Spatel de stijfgeslagen eiwitten rustig door het beslag en giet het beslag over de vulling in de ovenschaal.
  5. Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin. Bestuif met poedersuiker en serveer lauwwarm.
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Appel (168)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.