Overige video's

Knapperige hamrolletjes met spinazievulling

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  2. Voeg de spinazie in 4 porties toe en roerbak kort, zodat de meeste bladeren iets slinken maar nog geen vocht afgeven.
  3. Schep de gebakken spinazie in een vergiet en laat eventueel vocht weglopen. Breng op smaak met zout en peper en schep de feta erdoor.
  4. Leg steeds 3 plakken ham overlappend in de lengte op elkaar. Leg op elk stapeltje ham 2 blaadjes salie.
  5. Verdeel de spinazie erover en laat aan de bovenkant een stukje van de ham vrij. Rol op tot een stevige rol.
  6. Verhit de rest van de olie en bak de rolletjes eerst op de naad van de ham. Rol de hamrolletjes tijdens het bakken om zodat alle kanten knapperig worden.
  7. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Giet af en schep de pesto erdoor.
  8. Snijd de hamrolletjes schuin door en serveer met de spaghetti.
  9. Lekker met een tomatensalade met olijven, feta, kappertjes en basilicum.

Variatie

Neem geblancheerde groene kool in plaats van spinazie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.