Overige video's

Knapperig gegratineerde mosselen

gemiddeld klein gerecht, hapje, amuse, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 125 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
3 g
Hoofdingrediënten Mossel (42) Parmezaanse kaas (337)

Bereiden

  1. Spoel de mosselen grondig en haal de kapotte exemplaren er tussenuit. Laat ze uitlekken en leg ze in een grote pan met de laurier, de tijm, de ui en de knoflook.
  2. Laat afgedekt aan de kook komen en stoom de mosselen in circa 10 minuten open. Schep ze even om en laat ze wat afkoelen.
  3. Breek steeds de lege schelp af en leg de gevulde schelpen in een ovenschaal.
  4. Maal het brood met de kruiden, de kaas en de boter fijn en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Verwarm de ovengrill voor. Verdeel het broodmengsel over de mosseltjes en laat ze in circa 2 minuten gratineren onder de grill. Blijf erbij, want het kan snel verbranden!

Bereidingstip

Lekker met een zelfgemaakte aioli.

Wijnadvies

Chardonnay van Danie de Wet, Casa de Campo, Jean Sablenay of Monastier. Ook de Chenin Blanc van Hoop Huis smaakt best.

Voedingswaarde p.p.
Energie 125 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
3 g
Hoofdingrediënten Mossel (42) Parmezaanse kaas (337)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.