Overige video's

Klepon

6 gemiddeld snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 101 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
30 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Kokosrasp (81)

Bereiden

  1. Kneed van de rijstebloem, vanillesuiker, een snufje zout en de kokosmelk een soepel en stevig deeg. Voeg voor groene balletjes circa 8 druppels kleurstof toe.
  2. Voeg als het deeg te stijf is een klein beetje water toe en vorm er balletjes, iets groter dan soepballetjes, van. Vul een ruime pan voor driekwart met water en breng aan de kook.
  3. Druk een deegballetje een beetje plat in je hand, druk er iets minder dan ½ theelepel gula djawa in en vorm het deeg er weer omheen tot een balletje.
  4. Laat per keer 10 balletjes in het water glijden. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Schep uit de pan, laat iets uitlekken en rol door de kokos.
  5. Serveer de klepon direct of warm 1-2 minuten op in de magnetron (800 watt).

Bereidingstip

In plaats van rijstebloem kun je ook ketanmeel (toko) gebruiken.

Vervang de groene levensmiddelenkleurstof eens door 2 theelepels pandanextract (toko).

Neem bruine basterdsuiker in plaats van gula djawa.

Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 101 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
30 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Kokosrasp (81)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.