Overige video's

Klassieke uiensoep

4 eenvoudig lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en fruit hierin de uienringen, bestrooid met de bloem en basterdsuiker, lichtbruin.
  2. Giet de bouillon erbij. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en voeg toe. Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  3. Rooster intussen de sneetjes brood. Verwarm de ovengrill.
  4. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels en schep de soep in de kommen. Snijd de sneetjes brood eventueel iets kleiner. Leg het brood op de soep en verdeel de kaas erover.
  5. Zet de soep onder de grill tot de kaas smelt en begint te kleuren.

Bereidingstip

Besmeer het geroosterde brood met mosterd en verdeel de kaas erover.

Gebruik groentebouillon voor een vegetarische soep.

Variatie

Vervang 200 ml van de vleesbouillon door witte wijn. Voeg in plaats van basterdsuiker 1 eetlepel honing of ketjap manis toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.