Overige video's

Klassieke toast met gebakken paddenstoelen en spek
Klassieke toast met gebakken paddenstoelen en spek
(8)

Klassieke toast met gebakken paddenstoelen en spek

Categorie lunch
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
5 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 50°C. Verwarm ½ eetlepel olie of boter in een pan en bak de spekplakjes op lage stand knapperig.
  2. Neem ze uit de pan en bak de boterhammen om en om in het spekvet lichtbruin.
  3. Leg de boterhammen op de bakplaat en leg daarop 2 plakjes spek. Schuif in de oven tot later gebruik.
  4. Verwarm de rest van de olie of boter en roerbak de champignons snel en op hoge stand bruin.
  5. Voeg de knoflook en peterselie toe en bak nog een paar minuten op lage stand mee. Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels citroensap.
  6. Leg de boterhammen met spek op borden en verdeel de champignons erover. Serveer direct.

Wijnadvies

Zalig met een stevige rosé van Saint-Saturnin. Een klassieker met Côtes du Rhône Villages en een 'modern classic' met Stoney Creek Shiraz/Grenache/Petit Verdot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.