Overige video's

Klassieke steak tartaar

Een klassieker onder de voorgerechten: steak tartaar. Rauwe biefstuk geserveerd met ei, kappertjes, augurken, worcestersaus en mosterd. Maar hoe maak je nu een goede steak tartaar? Het recept vind je hier.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Hak de biefstuk met een scherp mes zeer fijn en zet afgedekt in de koelkast.
  2. Houd het water tegen de kook aan en leg de eidooiers rustig een voor een erin. Pocheer 1 minuut en schep ze met een schuimspaan uit het water.
  3. Schep alle ingrediënten, behalve de gepocheerde eidooiers, door de gehakte biefstuk en breng op smaak met zout. Verdeel in 4 gelijke porties over de borden en maak een holletje erin met de bolle kant van een lepel.
  4. Leg een gepocheerde eidooier erop en bedruppel met nog wat olijfolie. Bestrooi met peterselie en peper. Lekker met friet of stokbrood.

Wijnadvies

Bij rauw vlees in combinatie met frisse ingrediënten als augurk en kappertjes past een fruitige sappige wijn als cabernet sauvignon goed.

Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.