Overige video's

Klassieke appelbeignets
Klassieke appelbeignets
(0)

Klassieke appelbeignets

Met dit recept zet je zelf appelbeignets op tafel met oud en nieuw. En dat hoort er toch een beetje bij.
Categorie gebak, tussendoortje
Personen 15 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Klop het bakmeel, ei en de melk met een garde of mixer tot een glad en luchtig beslag. Laat afgedekt 1 uur rusten.

Bereiden

  1. Meng de suiker met de kaneel. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakjes van circa ½ cm dik.
  2. Verhit de olie in de (frituur)pan tot 180ºC. Wentel de appelplakjes door de helft van het suiker-kaneelmengsel en haal ze vervolgens door het beslag. Bak de appelbeignets in de hete olie in circa 5 minuten knapperig en goudbruin.
  3. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de beignets vervolgens rondom aan beide kanten door de overige kaneelsuiker.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.