Overige video's

Kiwiflapjes met amandel

4 eenvoudig gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g
Hoofdingrediënten Bladerdeeg (93) Kiwi (43)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C graden.
  2. Wel de rozijnen in warm water.
  3. Rooster de helft van het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  4. Verwarm de abrikozenjam circa 1/2 minuut in de magnetron op 800 Watt.
  5. Bestrijk de deegplakjes met de jam.
  6. Houd 4 kiwiplakjes apart voor de garnering.
  7. Verdeel de overige kiwiplakjes met de rozijnen en geroosterde amandelen over het deeg.
  8. Vouw de ene punt van het deeg naar de andere punt zodat je een driehoek krijgt en druk de randen goed aan.
  9. Bestrijk de bovenkant met abrikozenjam en verdeel de rest van de amandelen erover.
  10. Bak de flapjes 18-20 minuten in het midden van de oven.
  11. Neem uit de oven en leg een plakje kiwi op het midden.

Bereidingstip

Vervang de abrikozenjam door sinaasappelmarmelade.

Wel de rozijnen in sinaasappellikeur.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g
Hoofdingrediënten Bladerdeeg (93) Kiwi (43)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.