Overige video's

Kiptajine met wortel en tuinbonen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (195) Tuinboon (19)

Bereiden

  1. Bestrooi de kip met de gember, de kurkuma, zout en peper.
  2. Verhit de olie in een stoofpan. Smoor de kip met de deksel op de pan 5 minuten.
  3. Voeg de knoflook, de peterselie en de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes stoven.
  4. Snijd de wortels in dikke repen. Voeg wortels en tuinbonen toe, stoof nog 15 minuten en voeg de laatste 5 minuten de koriander, citroensap en olijven toe.

Bereidingstip

Lekker met saffraanrijst of couscous met geroosterde amandel.

Serveer er een salade bij van trostomaten, groene paprika, bosui, verse dille en peterselie met een dressing van olijfolie, rodewijnazijn, gemalen komijn (djinten) en zout en peper.

Wijnadvies

Erg lekker met Pinot Gris van Arthur Metz of Pinot Grigio van Lizard of Montalto. Ook rosé doet graag met deze kip mee. Neem de Sensas Syrah of de Saint Saturnin.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (195) Tuinboon (19)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.