Overige video's

Kiptajine met pruimen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 7 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote braadpan of tajine en bak hierin de kip op een hoge stand, tot het vlees aan alle kanten gekleurd is. Neem de kip uit de pan en voeg de ui en komijn toe aan het bakvet.
  2. Fruit al roerend circa 8 minuten op middelhoge stand. Halveer de pruimen en verwijder de pit.
  3. Leg de kip terug op de uien en voeg de pruimen, kaneel en bouillon toe. Stoof afgedekt circa 40 minuten op een lage stand tot de kip gaar is.
  4. Bereid intussen de couscous en roer de ras el hanout erdoor. Bestrooi met de munt.
  5. Serveer de kiptajine met de couscous, bestrooid met de pistachenoten.

Wijnadvies

Kies bij deze tajine voor Sunny Mountain Shiraz, kruidig rood met een rode blos.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 7 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.