Overige video's

Kipstoofpotje met bier en pastinaakpuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 745 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
23 g

Bereiden

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de kip op hoge stand in circa 10 minuten rondom goudbruin.
  2. Neem de kip uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook glazig, roer de bloem erdoor en bak nog circa 1 minuut.
  3. Voeg vervolgens het bier, de slagroom en bouillon toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  4. Zet de warmtebron laag, doe de kip terug in de pan, voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel circa 1 uur sudderen op een lage stand.
  5. Kook intussen de pastinaak in circa 10 minuten (aardappels 20 minuten) gaar. Stamp tot een grove puree, voeg de boter toe en breng op smaak.
  6. Voeg de champignons toe aan de stoofpot en kook deze nog 5 minuten mee. Als de saus nog wat vloeibaar is, kun je hem eventueel op een hoge stand verder laten inkoken.
  7. Serveer de stoofpot met de pastinaakpuree bestrooid met wat peterselie.

Wijnadvies

Bij dit stoofpotje drink je het bier dat ook in het gerecht gaat, of je kiest voor een witte wijn van Zuydpunt of Poème.

Voedingswaarde p.p.
Energie 745 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
23 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Marc van der Meer 15-01-2017
Heerlijk, en de kok wordt overladen met complimenten! De bouten vervangen door kipdijfilets, niet 30ml bier (dat móet een foutje zijn) maar 30cl Grolsch winterbok gebruikt, de champignons geen 5 maar 15 minuten meegekookt en afgemaakt met 2 eetlepels cranberry compote!