Overige video's

Kipsaté met honingsalsa
Kipsaté met honingsalsa
(0)

Kipsaté met honingsalsa

Er gaat niks boven goede kipsaté! Het ultieme recept voor zelfgemaakte kipsaté vind je hier. De zoete honingsalsa maakt het gerecht helemaal af.
Categorie hapje, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Meng het limoensap met de olie, ketjap, kerrie, knoflook en gember in een kom en schep de kipblokjes erdoor. Dek af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Week de satéprikkers in water.

Bereiden

  1. Meng voor de salsa de gember, rode peper, bosui, honing, limoensap en olie in een kommetje door elkaar en breng op smaak met zout.
  2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Rijg de kipblokjes aan de spiesen en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bak in de oven in circa 10 minuten per kant gaar.
  3. Schep de koriander door de honingsalsa en serveer bij de saté.

Wijnadvies

Kies bij dit recept voor Zuid-Afrikaans wit, zoals Zuydpunt Chenin-Viognier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.