Overige video's

Kipsaté met bleekselderij en gepofte aardappel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
7 g

Bereiden

  1. Meng het citroensap met de ketjap, gember, cayennepeper en olie.
  2. Marineer hierin de kipfilet circa 20 minuten.
  3. Week intussen houten satéprikkers in water zodat ze niet verbranden.
  4. Prik de aardappels goed in met een vork en leg ze in een cirkel op een bord.
  5. Gaar 6-8 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  6. Laat de aardappels buiten de magnetron, verpakt in aluminiumfolie, nagaren.
  7. Meng de ingrediënten voor de salade.
  8. Schep de helft van de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper.
  9. Rijg de repen kipfilet aan de prikkers en rooster de spiesen 3- 4 minuten per kant in een hete koekenpan, grillpan of op de barbecue.
  10. Snijd een kant van de aardappels in en verdeel de rest van de dressing erover.
  11. Bestrooi de kipsaté met de pistachenoten.
  12. Serveer met de aardappels en de bleekselderijsalade.

Bereidingstip

Voeg 2 eetlepels melk toe als de dressing voor de salade te dik is.

Vervang de bleekselderij door dunne reepjes knolselderij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.