Overige video's

Kipsaltimbocca met aardappeltjes en rucola

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
7 g
Vezels 7 g
Zout 2,7 g

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Leg intussen een stuk vershoudfolie op de kipfilets en sla ze iets platter met een koekenpan.
  2. Leg de plakken ham op het werkvlak en verdeel de blaadjes salie erover. Leg een stuk kipfilet op elke plak ham en rol samen met de ham op.
  3. Rol de kippakketjes door de bloem en steek vast met een prikker. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kip in circa 10 minuten rondom gaar en gouda bruin.
  4. Blus de laatste minuut met de wijn en roer door tot er een jus ontstaat. Schep intussen de rucola met de tomaatjes in een schaal.
  5. Besprenkel met de azijn en de rest van de olijfolie. Serveer de salade bij de aardappelpartjes en kipsaltimbocca.
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
7 g
Vezels 7 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.