Overige video's

Kipsalade

8 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
9 g

Bereiden

  1. Kook de kipfilets in de bouillon met 4 takjes peterselie in 15 minuten gaar. Giet af, vang het vocht op en laat afkoelen.
  2. Hak de rest van de peterselie. Meng de mayonaise met zure room, cognac, suiker en naar smaak zout en versgemalen peper. Verdun eventueel met een klein scheutje kippenbouillon.
  3. Snijd de asperges in stukjes. Halveer de perzikschijfjes. Snijd de kip in blokjes.
  4. Schep de helft van de gehakte peterselie en alle andere ingrediënten door het mayonaisemengsel. Bereid de salade eventueel een dag van tevoren en zet deze afgedekt in de koelkast.
  5. Serveer de salade in glazen, coupes of op een schaal en strooi de rest van de peterselie erover.

Bereidingstip

Kies voor een slankere versie voor halvanaise en demi crème fraîche.

Variatie

Maak de salade iets pittiger door 1 theelepel kerriepoeder aan het mayonaisemengsel toe te voegen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.