Overige video's

Kipsalade met mango

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
9 g

Bereiden

  1. Los het kippenbouillontablet op in circa 1 liter water en kook hierin de kipfilets in 15-20 minuten gaar. Haal het kipvlees uit de pan en laat het afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
  4. Meng de kip met mango, feta, gedroogde tomaten en bieslook. Schep de dressing er luchtig door.
  5. Schik de salade op een bedje andijvie- of friseesalade en strooi de pijnboompitten erover.

Variatie

De kipfilet kan worden vervangen door kalkoenfilet of varkenshaas. In plaats van feta is kruidenroomkaas ook heel lekker.

Wijnadvies

Droge rosé uit bijvoorbeeld Anjou, de Provence of uit Zuid-Afrika. En serveer deze prettig koel (circa 10ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.