Overige video's

Kiprollade met cranberry-tijmsaus

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
6 g
Hoofdingrediënten Aardappel (121) Spruitje (53)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de rollade met zout en peper. Meng olijfolie en knoflook en bestrijk de rollade ermee.
  2. Bak de rollade rondom bruin in een ovenvaste braadpan of braadslee.
  3. Zet de kiprollade, afgedekt met aluminiumfolie, 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten.
  4. Kook intussen de aardappelen en de spruitjes.
  5. Breng bessenjenever of appelsap en 50 ml water met de suiker aan de kook. Voeg de cranberry's en de tijm toe en kook zachtjes tot de bessen knappen. Roer goed door en houd de saus warm.
  6. Haal de rollade uit de oven en laat deze afgedekt 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de cranberrysaus, de aardappelen en de spruitjes met een klontje boter, peper en nootmuskaat.

Variatie

Vervang kiprollade door varkensrollade en bestrijk deze voor het braden licht met mosterd.

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
6 g
Hoofdingrediënten Aardappel (121) Spruitje (53)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.