Overige video's

Kiprisotto met munt

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g

Bereiden

  1. Kook de kipfilet in de kippenbouillon in 5-7 minuten gaar.
  2. Zeef de bouillon boven een kom en bewaar de kip en bouillon apart van elkaar.
  3. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
  4. Schep de rijst erbij, roer goed en bak de rijst kort mee zonder te laten kleuren. Giet er een scheut bouillon bij en breng al roerend aan de kook.
  5. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  6. Verwarm intussen de doperwten en giet ze af. Voeg de erwten na circa 15 minuten, als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, samen met de kip toe aan de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Laat de risotto nog circa 5 minuten doorgaren zodat de rijstkorrels beetgaar zijn.
  8. Neem de risotto van de warmtebron en roer de boter, munt en kaas erdoor.

Variatie

Vervang de kip door varkensfilet. Neem in plaats van munt 1 eetlepel tijmblaadjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.