Overige video's

Kippenstoof met pruimen en abrikozen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1180 kcal
Koolhydraten 132 g
Eiwit 69 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
11 g
Vezels 21 g
Zout 4,1 g

Bereiden

  1. Snijd het kippenvlees in gelijke stukken. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip 6-7 minuten.
  2. Voeg de knoflook, gember, komijn, kaneel, koriander, zout en peper toe en bak 2-3 minuten. Giet de kippenbouillon erbij en stoof afgedekt circa 20 minuten.
  3. Voeg de abrikozen en pruimen toe en stoof nog 7-8 minuten.
  4. Verhit de groentebouillon. Giet deze bouillon in een kom over de couscous en laat de couscous circa 5 minuten wellen.
  5. Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Bestrooi de kippenstoof met het geroosterde sesamzaad en serveer met de couscous.

Bereidingstip

Vervang het sesamzaad door amandelschaafsel.

Neem in plaats van couscous gele rijst of notenrijst.

Wijnadvies

Kip is de trouwste fan van Pinot Noir uit Bourgogne.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1180 kcal
Koolhydraten 132 g
Eiwit 69 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
11 g
Vezels 21 g
Zout 4,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Pippi 28-12-2018
Echt een top recept! Ik maak hem regelmatig en iedereen smult ervan. Lekker met een aardappel/prei gratin. Gebruik kippen dijen i.p.v. filet, dan krijg je van dat heerlijke draadjes vlees. Maak de schotel rustig een dag van te voren. Als de saus te dun is kan je hem een beetje aanlengen met maizena, en beetje bouillon toevoegen als de saus te dik is. Ik zet de stoof op het laatst lekker in de oven, dan dikt de saus ook iets in.
Meike van Tricht 28-11-2018
Geweldig recept. Ik zou zelf inderdaad wel meer vocht toevoegen en het dubbele aan kruiden (behalve de kaneel). De stoofpot blijft erg dun, maar zit wel vol smaak. Erg lekker met rijst en worteltjes.
Marcel Boon 27-10-2018
ik heb me exact aan het recept gehouden, maar het ziet er totaal niet hetzelfde uit als op de foto. ik heb tussendoor ook nog bouillon toe moeten voegen omdat hij anders droog kookte op het laagste vuur.