(161)

Kippenstoof met pruimen en abrikozen
Kippenstoof met pruimen en abrikozen
- 1 kilogram kipdijfilet of
- 1 kilogram kipfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 theelepels gemberpoeder (djahé) of
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 400 milliliter kippenbouillon
- 200 gram gedroogde abrikozen
- 200 gram gedroogde pruimen (zonder pit)
- 1 liter groentebouillon
- 400 gram couscous
- 50 gram sesamzaad
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 30 minuten stooftijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Snijd het kippenvlees in gelijke stukken. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip 6-7 minuten.
- Voeg de knoflook, gember, komijn, kaneel, koriander, zout en peper toe en bak 2-3 minuten. Giet de kippenbouillon erbij en stoof afgedekt circa 20 minuten.
- Voeg de abrikozen en pruimen toe en stoof nog 7-8 minuten.
- Verhit de groentebouillon. Giet deze bouillon in een kom over de couscous en laat de couscous circa 5 minuten wellen.
- Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Bestrooi de kippenstoof met het geroosterde sesamzaad en serveer met de couscous.
Bereidingstip
Vervang het sesamzaad door amandelschaafsel.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1180 kcal |
Koolhydraten | 132 g |
Eiwit | 69 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 11 g |
Vezels | 21 g |
Zout | 4,1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2017
Reviews
Pippi
28-12-2018
Echt een top recept! Ik maak hem regelmatig en iedereen smult ervan. Lekker met een aardappel/prei gratin.
Gebruik kippen dijen i.p.v. filet, dan krijg je van dat heerlijke draadjes vlees. Maak de schotel rustig een dag van te voren.
Als de saus te dun is kan je hem een beetje aanlengen met maizena, en beetje bouillon toevoegen als de saus te dik is. Ik zet de stoof op het laatst lekker in de oven, dan dikt de saus ook iets in.
Meike van Tricht
28-11-2018
Geweldig recept. Ik zou zelf inderdaad wel meer vocht toevoegen en het dubbele aan kruiden (behalve de kaneel). De stoofpot blijft erg dun, maar zit wel vol smaak. Erg lekker met rijst en worteltjes.
Pippi
28-12-2018
Echt een top recept! Ik maak hem regelmatig en iedereen smult ervan. Lekker met een aardappel/prei gratin.
Gebruik kippen dijen i.p.v. filet, dan krijg je van dat heerlijke draadjes vlees. Maak de schotel rustig een dag van te voren.
Als de saus te dun is kan je hem een beetje aanlengen met maizena, en beetje bouillon toevoegen als de saus te dik is. Ik zet de stoof op het laatst lekker in de oven, dan dikt de saus ook iets in.
Lees meer
Meike van Tricht
28-11-2018
Geweldig recept. Ik zou zelf inderdaad wel meer vocht toevoegen en het dubbele aan kruiden (behalve de kaneel). De stoofpot blijft erg dun, maar zit wel vol smaak. Erg lekker met rijst en worteltjes.
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 1 kilogram kipdijfilet of
- 1 kilogram kipfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 theelepels gemberpoeder (djahé) of
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 400 milliliter kippenbouillon
- 200 gram gedroogde abrikozen
- 200 gram gedroogde pruimen (zonder pit)
- 1 liter groentebouillon
- 400 gram couscous
- 50 gram sesamzaad
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 30 minuten stooftijd
Bereiden
- Snijd het kippenvlees in gelijke stukken. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip 6-7 minuten.
- Voeg de knoflook, gember, komijn, kaneel, koriander, zout en peper toe en bak 2-3 minuten. Giet de kippenbouillon erbij en stoof afgedekt circa 20 minuten.
- Voeg de abrikozen en pruimen toe en stoof nog 7-8 minuten.
- Verhit de groentebouillon. Giet deze bouillon in een kom over de couscous en laat de couscous circa 5 minuten wellen.
- Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Bestrooi de kippenstoof met het geroosterde sesamzaad en serveer met de couscous.
Bereidingstip
Vervang het sesamzaad door amandelschaafsel.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Pippi
28-12-2018
Echt een top recept! Ik maak hem regelmatig en iedereen smult ervan. Lekker met een aardappel/prei gratin.
Gebruik kippen dijen i.p.v. filet, dan krijg je van dat heerlijke draadjes vlees. Maak de schotel rustig een dag van te voren.
Als de saus te dun is kan je hem een beetje aanlengen met maizena, en beetje bouillon toevoegen als de saus te dik is. Ik zet de stoof op het laatst lekker in de oven, dan dikt de saus ook iets in.
Meike van Tricht
28-11-2018
Geweldig recept. Ik zou zelf inderdaad wel meer vocht toevoegen en het dubbele aan kruiden (behalve de kaneel). De stoofpot blijft erg dun, maar zit wel vol smaak. Erg lekker met rijst en worteltjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1180 kcal |
Koolhydraten | 132 g |
Eiwit | 69 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 11 g |
Vezels | 21 g |
Zout | 4,1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2017