Overige video's

Kippenstoof met appel en pruim

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
9 g
Hoofdingrediënten Kippenbout (24) Appel (167)

Bereiden

  1. Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper en bak de bouten rondom bruin in de olijfolie.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de kaneel, gember en bouillontabletten toe en giet er net zoveel water bij dat de kip half onderstaat. Stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan.
  4. Schep de appels en pruimen erbij, giet er eventueel nog een beetje water bij en stoof nog circa 15 minuten.
  5. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  6. Lekker met rijst of couscous en sperziebonen of doperwten.

Variatie

In plaats van amandelen kun je ook gewelde rozijnen toevoegen

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
9 g
Hoofdingrediënten Kippenbout (24) Appel (167)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.