Overige video's

Kippenstoof met abrikozen en noten

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
7 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)

Bereiden

  1. Braad de kip rondom bruin in de olie. Bak de ui en knoflook even mee.
  2. Voeg de kurkuma, de komijn, de kaneel, de bouillon en zout en peper toe en stoof zachtjes 30 minuten.
  3. Wel intussen de abrikozen in lauw water. Voeg ze bij de kippenstoof en verwarm nog 10 minuten.
  4. Verwijder het kaneelstokje. Schep voor het serveren de koriander en de noten erdoor. Lekker met couscous of rijst en broccoli.

Variatie

Neem in plaats van abrikozen eens druiven of tuttifrutti.

Wijnadvies

Fruitig kippetje, fruitige wijn... In Chardonnay valt vaak ook wat abrikoos te ontdekken. Kies dan Zuid-Franse Monastier, Chileense biologische Eco Balance of Zuid-Afrikaanse Danie de Wet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
7 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.