Overige video's

Kippensoep

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g

Bereiden

  1. Doe de kip met de rest van de ingrediënten voor de soep in een grote pan en voeg 2,5 liter water toe. Breng aan de kook en schuim een paar keer af.
  2. Temper de warmtebron en laat de bouillon circa anderhalf uur tegen de kook aan trekken.
  3. Giet de bouillon door een fijne zeef over in een andere pan. Laat de bouillon nog een half uur inkoken tot er circa 1,5 liter over is.
  4. Pluk ondertussen het gare kippenvlees van de botjes en snijd het heel fijn.
  5. Breng de bouillon aan de kook en voeg de soepgroenten, het kippenvlees en de vermicelli toe.
  6. Laat nog circa 10 minuten zachtjes koken. Proef de kippensoep en breng op smaak met een bouillonblokje of zout en peper.

Bereidingstip

Dit recept is lekker met brood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Sarah Verroen 05-10-2017
Super lekkere kippensoep! Ik heb geen bouillonblokje gebruikt. Was niet nodig. Zout en peper was voldoende. Ik heb het kippenvlees op het eind toegevoegd, vlak voor het opdienen.