Overige video's

Kippenlevertjes in rode wijn

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (97)

Bereiden

  1. Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom met zout, peper en de bloem.
  2. Verwarm 2/3 van de boter in een hapjespan en bak de kippenlevers rondom op hoge stand bruin.
  3. Schep ze uit de pan en fruit de sjalotten in circa 5 minuten op lage stand in het overgebleven bakvet.
  4. Voeg de tijm en salie toe en blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de rest van de boter er al kloppend aan toe en leg de kippenlevers terug in de saus. Warm nog 5 minuten door tot de kippenlevers helemaal gaar zijn.

Bereidingstip

Lekker met aardappelpuree of -gratin.

Variatie

Eventueel kunt u ook gedroogde salie of tijm gebruiken. Voeg eventueel wat gerookte spekblokjes toe.

Wijnadvies

De wijn die u voor het koken gebruikt, pas ook prima bij het eten. Smakelijk met Beaujolais Villages, heerlijk met Sensi Chianti. Aanrader met Les Barres Saint Chinian.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.