Overige video's

Kippenbouten met sinaasappel-champignonsaus, rijst en bonen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
6 g

Bereiden

  1. Bestrooi de kippenbouten met kerriepoeder, peper en zout. Verhit het bakproduct in een braadpan en bak hierin de kip rondom goudbruin.
  2. Boen de sinaasappels schoon en rasp ½ eetlepel van de schil.
  3. Pers de sinaasappels en voeg het sinaasappelsap met de marmelade en de kaneel bij de kip. Leg het deksel op de pan. Stoof 30 minuten.
  4. Borstel of veeg de champignons schoon en halveer ze of verdeel ze in plakjes.
  5. Giet de mandarijntjes af en voeg eventueel nog wat sap bij de kippenbouten.
  6. Voeg de champignons, de mandarijntjes en de sinaasappelrasp bij de kippenbouten. Stoof nog 10 minuten met het deksel op de pan en kook intussen de rijst en sperziebonen voor bij dit gerecht.

Variatie

Vervang sinaasappelmarmelade door abrikozenjam. Neem in plaats van sperziebonen doperwten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.