Overige video's

Kippenbouillon met gember

4 gemiddeld voorgerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 15 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0 g

Bereiden

  1. Doe de kippenbouten, ui, knoflook, wortel, prei en peperkorrels in een grote soeppan. Voeg 2 liter water toe, breng aan de kook en laat circa 1,5 uur trekken op een lage stand.
  2. Schep zo nu en dan het schuim van de bouillon met een schuimspaan of lepel.
  3. Voeg de gember en kurkuma toe en laat nog 30 minuten pruttelen.
  4. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Voeg de rode peper en bosui toe en serveer in grote glazen.

Bereidingstip

Je hebt de kippenbouten nodig voor de smaak, maar in deze drink­bouillon gebruik je het kippenvlees niet. Dit kun je natuurlijk wel verwerken in een ander recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 15 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.