Overige video's

Kippenbouillon met ei en taugé

6 gemiddeld lunch, klein gerecht, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 1,6 g

Bereiden

  1. Breng voor de bouillon de kip met 2,5 liter koud water tegen de kook aan. Laat het water niet koken, want dan wordt de bouillon troebel (blind). Voeg de overige ingrediënten voor de bouillon toe en laat 1-1,5 uur trekken.
  2. Schep regelmatig met een schuimspaan het schuim van de bouillon. Neem de kip uit de pan, pluk het vlees van de botten en snijd het iets kleiner.
  3. Leg de uitgespoelde (passeer)doek in een vergiet of zeef en zeef de bouillon. Laat de kippenbouillon die je wilt invriezen of bewaren afkoelen.
  4. Breng voor een gevulde soep 1,5 l bouillon met de ingrediënten voor de vulling en het kippenvlees aan de kook. Serveer de soep met de bladselderij en de gefrituurde uitjes.

Bereidingstip

Voeg 2-3 eetlepels citroensap toe aan de kippenbouillon voor een frissere smaak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.